mar 20

Hvordan komme seg til pappa en helg

Kom til å tenke på det, at jeg må jo dra på pappabesøk også 🙂 Så da var det å finne ut hvordan man kunne reise 🙂

Grunnen til at jeg skriver om det, er enkelt og greit fordi det igrunn er snodig hvordan ting ikke klaffer over hodet. Jeg trodde ikke det var sjangs i havet å komme seg til pappa, men fant til slutt en løsning 🙂 Man må bare klarere med sjefen om jeg kan få fri en fredag 🙂

Det går jo da ferge fra Sandefjord til Strømstad. Tenkte at det hadde vært kult! Taxfree og greier 🙂 Buss til Sandefjord fantes ikke. Til Torp, ja, men så var det å komme seg fra Torp til Sandefjord. Så sjekka jeg toget. Det gikk til Sandefjor, men herfra tok det omtrent like lang tid som om jeg skulle dratt hjem! 7 timer herfra til Sandefjord? Hvorfor? Jo, man måtte opp til Drammen og bytte der for å komme seg til Sandefjord. Det var sikkert en del «døtid» mellom byttene, så det er sikkert grunnen til at det tok så lang tid. Så jeg slo fra meg det. Altså ikke ferge over.

Så slo det meg. Tog til Kristinehamn! Det har jeg gjort før, bar ikke herfra 🙂 Problemet med tog hele veien var at toget fra Arendal går 05.45. Da går det ikke no buss her så vidt jeg har sjekka. Vel i Oslo hadde jeg hatt nesten 4 timer døtid før toget til Kr. Hamn gikk. Hadde vært i Kr. Hamn 17.15. Det vil si at jeg hadde vært på reisefot i 11 og en halv time, fra før 6 på morran. Hadde sikkert ikke klart å komme meg opp heller 😛 Toget ned går 15.15 fra Kr. Hamn. Hadde vært i Oslo 18.50. Så hadde jeg hatt en døtid på 4 timer igjen før toget ned til Nelaug gikk 22.47. På Nelaug hadde jeg også hatt en døtid på 4 timer. Toget fra Nelaug til Arendal går nemlig ikke før 06.30. Da er jeg i Arendal 07.05. Da kan jeg like greit å stikke på jobb med en gang, men hvor våken er jeg da?? 😛

Så var det tog til Oslo og buss videre som slo meg, men toget klaffa over hodet ikke med buss videre. Så da var det å finne buss herfra til Oslo da. Og det fant jeg! Endelig noe som klaffer som går på «normal» tid. Det tar jo forsåvidt lang tid det her også, men jeg er framme her igjen på en noenlunde grei tid. Eller, det kan bli like seint om jeg bare sitter hjemme også 😛

Hadde funnet rute på Swebus som går til Gullspång uten bytte. Perfekt! Den går 13.00 fra Oslo. Da må man finne en buss som matcher det. Det fant jeg på Konkurrenten.no Den går fra Harebakken 08.00. For å komme meg dit må jeg ta bussen som stopper hos meg 06.55. Den er i Arendal 07.10. Da må jeg bare å komme meg over til bussen som går opp til Stoa og Harebakken. Den går 07.15 og er på Harebakken 07.32. Får en halv time døtid før bussen går. Da er jeg i Oslo 11.55. En times døtid før jeg kan sette meg på bussen til pappa 🙂 Da er jeg hos pappa 17.30. Helt grei tid og «lande» på 🙂 ca 10 og en halv time, men lite døtid 🙂 Er man innstillt på det, går det kjempe fint 🙂

Søndagen går bussen fra Gullspång 13.40. Den turen tar lenger tid, så jeg er i Oslo 20.30. En time etter på går bussen til Harebakken og jeg er der ca 01.20. Jeg sa jo det kunne bli like seint om jeg bare sitter hjemme også 😛 Så seint er det ikke no anna løsning enn taxi, men det tar ca 10 min fra Harebakken og hit med buss, så det blir ikke så drøyt 🙂 ca 12 timer. Men det går heldigvis an å slappe av. Det er lite med døtid begge veiene, så det går fin 🙂

En løsning er jo å dra til Oslo torsdagen etter jobb. Da kan jeg ta en tidligere buss til Gullspång, men søndagen blir jo ikke no annerledes av den grunn, hvis man ikke spør om fri mandagen også. Men ærlig talt tror jeg det går helt fint å komme hjem halv 2 på natta 🙂 Sliten er jeg nok, men det skulle bare mangle 🙂

Det blir jo kostan litt da. 350kr for bussen til Oslo, 236 SEK fra Oslo og til pappa og samme for returen + taxi. Rundt en tusing, men syns det er verdt det for det jeg 🙂 Er glad i pappa’n min og har ikke noe i mot og reise i et døgn til sammen for å besøke han 🙂

3 kommentarer

 1. Chanip sier:

  Hei! Det må dere bare få lov til!
  Beklager et litt sent svar 🙂
  Nå er innlegget over året gammelt, men det fungerer vel kanskje likevel?

 2. For Jernbane sier:

  Hei!
  Vi er en frivillig organisasjon som jobber for at mer av transportene skal gå med jernbanen av hensyn til helse og miljø. Vi utgir et medlemsblad med fire utgaver i året. Vi synes bloggen din om å komme seg til pappa når man reiser kollektivt setter fingeren på et veldig viktig spørsmål; nemlig overganger og sammenheng i kollektivsystemet. Bloggen er også morsomt skrivi. Kan vi få lov til å trykke den i bladet vårt? Du finner tidligere utgaver av bladet på nettsida vår.

  hilsen Kjell Erik Onsrud, leder

 3. Mutter sier:

  Høretes ut som en god plan. Sikkert kos for fatter også 🙂

Skriv et svar