apr 29

Hva er ekte venner?

Det finnes et par tre «typer» venner. Det er de du omgås med hver dag på for eksempel skole/jobb, det er de du kjenner så vidt og det er de du kjenner alt for godt.

De du går i klasse med på skolen er ikke nødvendigvis de du kommer til å ha resten av livet. Jeg har ikke no særlig kontakt med de jeg gikk i klasse med, men jeg har de på facebook og kan følge med, like og kommentere. Jeg har et par stykker fra skolen som jeg har en del kontakt med, men de gikk ikke i klassen min.

Jeg har noen jeg har kjent nesten hele livet og noen jeg bare har kjent i 5-6 år. Og når jeg skriver «kjent» tenker jeg på de jeg kaller venner. Bekjente er mere et riktig ord på mennesker jeg har møtt flere ganger, snakket  med og vært på besøk hos, men ikke blitt no særlig kjent med, eller blitt kjent med og funnet ut av at det ikke går an å bli no mer enn bekjente, fordi vi ikke går så godt over ens.

Venner er mennesker jeg har vær mye sammen med. Mennesker jeg har brukt mye av tiden min på og har hatt mye moro med, som jeg kjenner nærmest ut og inn. Jeg har noen av de, ikke mange, men akkurat mange nok.

Men EKTE venner der i mot, har jeg bare en håndfull av. Ikke det en gang. Ekte venner er de som stiller opp for deg i godt og vondt. De er der når du er sint, lei deg eller glad. Det samme er du for dem. Hvis noe har skjedd og du går gråtende ut, så kommer denne vennen etter deg, for vennen vil ikke la deg være alene. Vennen vet kanskje ikke hva hun skal gjøre, men viser for deg at hun er der ved å sette seg ved siden av deg, eller gi en god klem. De får vondt for deg, for å se at en venn har det vondt, gjør vondt. De står ute og fryser for deg fordi de ikke vil la deg stå ute alene. Blir du dårlig og kaster opp, er det de ekte vennene som kommer bort for å stryke deg på ryggen eller holde håret. De står kanskje til og med å brekker seg, men de er der for deg. De kan bli sinte for deg, de kan gråte for deg og de kan forsvare deg.

Ekte venner er de du kan prate med om alt uten at det kommer videre. Dere kan prate i timevis uten at dere går tomme for samtaleemner. Ekte venner gleder seg for hverandre. Hvis du skal flytte, gleder vennen din seg for deg, selv om det kanskje er et stykke unna. Gjensynsgleden blir til gjengjeld enda større! Slike venner prøver så godt de kan med å komme på besøk til hverandre, uansett reisevei. Ekte venner er de du kan se en sjelden gang, men like vel være bestevenn med. Det kan gå måneder eller år for hver gang dere sees, men det kjennes ut som det var i går at dere møtte hverandre sist.

Nå skriver jeg mest for meg selv, men det er sikkert ikke bare meg som har dette synet på ekte venner. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye over hva som ER ekte venner, før denne påska. Jeg satt å tenkte over det på toget hjem og følte at jeg hadde noe jeg vil skrive om og noen jeg vil løfte litt ekstra fordi jeg er glad i dem.

3 kommentarer

 1. Chanip sier:

  Er ikke enkelt å finne disse ekte vennene. Jeg vet ikke en gang om de vennene jeg kunne gjort alt mulig for, mener det samme om meg. Det er til tider veldig frustrerende. Men den dagen livet endrer seg drastisk, for eks. ulykke, dødsfall, knust hjerte eller andre situasjoner hvor man virkelig trenger venner, og det bare er noen få i «gjengen» som støtter deg, da veit du fort hvem du ihvertfall ikke trenger å bry deg så hardt om lenger. Selvfølgelig kan en skokk med andre komme å bry seg bare for å bry seg, men da ser du hvem som blir igjen når det har roet seg igjen. Det er ikke sikkert man finner ut av dette noen gang heller. Det kan til og med være at du ikke har møtt denne vennen/disse vennene enda.
  Kanskje du kan sette deg ned å tenke over hvilke venner du har, om du ser de ofte eller sjeldent og hvordan de forskjellige oppfører seg i forskjellige sammenhenger 😉

 2. hvordan finner man ekte venner, de vokser ikke på trær, og det er ikke finne, og mer eller mindre bundet te å være aleine, og henge med falske venner, får ha andre ting å finne på :S

 3. me sier:

  En virkelig venn ser mellom fingrene på dine feil og gleder seg ved din suksess!

  En trofast venn er mer verdt enn tusen slektninger

  Den eneste måten å få en venn på, er å være en

  Når stillheten ikke lenger virker trykkende, vet du at du er blant venner

  Det er viktig å være venn med seg selv. Hvordan skal man ellers kunne knytte vennskapsbånd med andre?

  Det er de vennene som du kan ringe til klokken 4 om natten, som betyr noe

  En skikkelig venn er han som kommer til deg når andre snur ryggen til og går

  Det er bedre å gå alene enn å søke feil venner

  Det er mer skammelig å svike sine venner, enn å bli sveket av dem

  Kjernen i ekte vennskap er å tillate hverandre å feile

  Ekte vennskap kan ikke sees med øynene, men med hjertet

Skriv et svar