sep 06

Hjemme alene!

Jepp! I dag er jeg hjemme alene! Jeg er ikke redd for å være aleine, men når det er første gangen i et stort hus og du ikke kjenner noen enda, er det likevel litt ekkelt. Pappa skal kjøre farmor hjem i dag. Hu har vært her ei uke nå, men følte vel at det var lenge nok. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre de 8 – 9 timene pappa er borte, men skal ihvertfall begynne med middagen når han ringer 🙂 Pusse litt på rommet kan jeg gjøre også 🙂 Begynte så smått med det i går. Tror det kommert til å bli bra, selv om det ikke ser slik ut enda. selv etter at ruglene på veggen etter stria er pussa ned, så ser det ikke helt sånn ut 😛 Men det blir da glatt så det får holde 😛 Gjorde ikke stort i går heller. Satt på data’n og surra bare.. Var i Annexet og spiste fruktsuppe og vafler. Vafler liker jeg veldig godt, men fruktsuppe, som folk gjerne kunne krangle om før, som pappa sa, det syns ikke jeg no spesielt om.

Jeg begynte på en bok som pappa sa kunne være noe å lese vis jeg ville. Den var farmor sin, så hvis jeg leste den ut kunne ho få med seg den hjem i dag. Storgården Jellerød heter serien. Den er på 9 pocketbøker og dreier seg om ei jente som heter Thea. Greia med at pappa foreslo den var at når farmor leste den så kjente ho igjen veldig mye som mora hennes (min oldemor) hadde fortalt ho om tanta si. Altså om tante Thea, som var datter av ei som la seg på rygg for penger. Faren til Thea var prestesønn og kom fra Tretten, noe som egentlig gjorde boka enda mer aktuell i mine øyne. I første boka handler det mye om hvordan sladderen gikk på bygda og hvor urettferdig enkelte ble behandla. Det var bare Jellerød familien som ikke drev med slarv rundt Thea, mora og brødrene. Selv om det kanskje ikke var den kretsen mor på gården ville ha rundt barna sine, så kunne ho ikke annet enn å synes synd på de barna som ikke hadde valgt det livet de hadde. Hun ville heller ikke nevne familien til Thea no særlig, men likevel så var ho ikke slem mot de, sånn som mange andre var. Thea ble mobba på skolen og ville ikke gå dit, men presten i bygda hadde sagt at hvis ho prøvde å sluntre unna fikk mor svi for det, så stakkars jenta pinte seg på skolen de dagene ho skulle.. Det er absolutt en serie jeg anbefaler å lese, selv om jeg ikke har lest mer enn første boka sjøl.

Må si at verden er utrolig urettferdig. Enten i nåtid eller før. På en måte var verden bedre før, når man ikke visste noe om resten av verden. Om hvor ille det er både her og der, mens andre land igjen har det så bra. Nesten bedre å ikke vite syns jeg.. Kanskje vi burde gå tilbake i tid og leve som i gamledager? Lurer på hvordan livene til enkelte hadde vært da??

Blogglisten

Skriv et svar